Severdigheter i Riva del Garda

Kirken dell’Inviolata ble påbegynt i 1603 og innviet i 1636. Den er et vakkert eksempel på barokk arkitektur og rommer mye fin kunst, blant annet utsøkte takmalerier.

Kapellet Santa Barbara ble bygget i 1935 av anleggsfolk som arbeidet med rørgaten til et kraftverk. Den vakre bygningen ses som en hvit prikk høyt oppe i bergveggen i Monte Rocchetta – flomlyst om kvelden. Tar du turen opp, passerer du Bastione, ruinen av en venetiansk borg fra 1508. Ved siden av ligger en bar.

Torre Apponale, bytårnet, står på Piazza III Novembre like ved vannkanten. Det ble reist på 1200-tallet, opprinnelig som fengsel, senere som et ledd i forsvaret av byen og havnen. Tårnet er 34 meter høyt, og om sommeren kan publikum klatre de 165 trinnene opp til den herlige utsikten.

Palazzo Pretorio og Palazzo de Commune (kommunehuset), modernisert på slutten av 1400-tallet, befinner seg også på Piazza III November.

Rocca di Riva er en festning fra 1100-tallet, beliggende ved sjøen og helt omgitt av en kanal som passeres over en vindebro. En periode tjente den som kaserne for østerrikerne. Inne i festningen arrangeres kulturaktiviteter. Her er også museum.

Parco Grotta Cascata Varone – Varone-fossen er kanskje ikke så stor, men den strømmer gjennom et grottesystem som ville vært ganske utilgjengelig uten stiene og broene som fører inn til grottene, en nederst og en 40 m høyere oppe. Også som geologisk fenomen er den av stor interesse. Anlegget ble høytidelig åpnet 20. juni 1874. Blant hedersgjestene var kong Johann av Sachsen og prins Nicola av Montenegro. Siden da har ethvert offisielt besøk i Riva innbefattet en tur til Varone-fossen. Den ligger bare 3 km fra byen, ved veien til Ponte Arche. Ved inngangen er det tilrettelagt for picnic. Inngangspartiet er for øvrig tegnet av samme arkitekt som var ansvarlig for Vittoriale-anlegget i Gardone, hvor den eksentriske dikter og politiker Gabriele D’Annunzio bodde og samlet sine skatter og rariteter.

Tips om innhold

Er det noe du savner på sidene våre? Har du gode tips?
Send oss en e-post her:

Populære sider om Gardasjøen