Riva del Garda – Gardasjøens perle

Riva del Garda, eller kort og godt Riva, har 16000 innbyggere og er den nordligste byen ved Gardasjøen. Byen ligger i det nordvestlige hjørnet av sjøen, mellom fjell som Monte Rocchetta (1575 m) og Monde Brione (376 m). Lenger øst ruver Monte Baldo (2218 m). Noe industri finnes her, blant annet papirproduksjon, men turisme er den viktigste næringen.

Riva del Garda er den nest største byen ved Gardasjøen, etter Desenzano. Byen tilhørte Østerrike fram til 1918, noe som muligens forklarer hvorfor arkitekturen minner lite om Italia.

Riva del Garda

Klimaet er herlig. Brisen fra fjellene gjør at det ikke blir for varmt om sommeren, mens den lune beliggenheten mellom fjell og vann sikrer milde vintre. Dette var hovedårsaken til den første turismen i Riva del Garda fra midten av 1800-tallet – adelen og det rike borgerskapet lenger nord kom hit for helsens skyld. Kulturpersonligheter som Frederick Nietzsche, Thomas Mann og D.H. Lawrence bidro til den kultiverte atmosfæren.

Riva del Garda er perfekt for avslappende ferier, for de som liker å nyte spaserturer gjennom trivelige gater og slappe av på en av de mange plassene. Strandpromenaden er spesielt vakker, og ideell for rolige spaserturer langs vannkanten eller nyte en kaffe eller iskrem ved en av de mange kaféene. Riva har også en egen strand, og er et populært sted for seilbrett, grunnet vinden som dannes ved fjellene i området.

Hvis man er ute etter flott utsikt, kan man klatre opp i det storslåtte klokketårnet Torre Apponale, som stammer fra 1200-tallet, og se ut over Gardasjøen og den vakre byen.

Hotell i Riva del Garda

Klikk her for å finne forslag til hotell i Riva del Garda.

Tips om innhold

Er det noe du savner på sidene våre? Har du gode tips?
Send oss en e-post her:

Populære sider om Gardasjøen