Garda – byen som ga sjøen navn

Garda ligger på østsiden av Gardasjøen, på ”Riviera degli Olivi” (olivenkysten) mellom Torri del Benaco og Bardolino. I middelalderen voktet et ruvende fort over byen og havnen.

Garda ved Gardasjøen

At sjøen som fra gammelt av kaltes Benaco, etter hvert ble hetende Gardasjøen, forteller at borgen og byen i bukten hadde stor strategisk betydning.

Hva husker dagens turister fra Garda? Strandpromenaden! Den brede, bilfrie promenaden langs sjøen, med fargerike iskrembarer og kafeer, barer og butikker – og travle kelnere som løper over veien med armene fulle av pizza og pasta til sultne gjester ved bordene langs vannkanten. Morsom shopping er også en mulighet – ikke minst moteklær med tilbehør (motesenteret Milano er ikke langt unna).

Brosteinsgater i Garda

Både i og rundt byen er det mye å se og gjøre, oppleve og nyte, som bading og båtliv, fascinerende historiske bygninger, spaserturer eller mer krevende utflukter i et vennlig terreng, til fots eller på sykkel. Her er det meste innen rekkevidde.

Som flere andre byer rundt Gardasjøen, var Garda et strategisk punkt for en borg, og byen har vært åstedet for flere slag gjennom historien. Man kan spesielt anbefale spaserturer gjennom den gamle delen av Garda, hvor man finner vakre brosteinsgater omringet av fascinerende gamle bygninger. Garda er et av de mest populære stedene å bo ved Gardasjøen, og man kan besøke flere andre fascinerende byer rundt innsjøen via ferge. Blant annet kan man ta ferger direkte til Sirmione, Salò og flere andre byer som kan besøkes på dagsturer. Garda er derfor et perfekt sted å ha som base hvis man vil oppleve flere byer rundt Gardasjøen.

Tips om innhold

Er det noe du savner på sidene våre? Har du gode tips?
Send oss en e-post her:

Populære sider om Gardasjøen