Brenzone - for aktiv turisme

Brenzone er en kommune på østsiden av Gardasjøen, mellom Malcesine og Torri del Benaco. Et samlet areal på 50 km2 er fordelt på 24 landsbyer og grender med i alt 2500 innbyggere. Høydeforskjellen fra vannkanten til kommunens høyest punkt, Cima Telegrafo (telegraftoppen), er 2131 m.

Av landsbyene ligger Assenza, Porto, Magugnano, Meringa og Castelletto ved sjøen. Castello og Sommavilla ligger i skråningen opp mot Monte Baldo, mens Prada ligger oppe i fjellet. Magugnano er kommunesenter. Castelletto er den største av landsbyene, med en nydelig ”gamleby”. Utenfor Assenza ligger øya Trimelone hvor det var militært lager under begge verdenskriger.

Den fantastiske naturen er kommunens viktigste salgsvare. Brenzano er et drømmeområde for aktiv turisme, og legger godt til rette både på sjø og land. Ellers er toppkvalitet olivenolje og meieriprodukter av betydning. Fiske foregår også. Dette er tradisjonsrike næringer som bidrar til det frodige, levende miljøet både i de små havnene og oppover mot fjellene. For ikke å snakke om hvor god mat man får!

Området var befolket allerede i bronsealderen. I Castelletto er det gjort funn fra 2000 f.Kr. Romerne hadde bosettinger her og har satt spor etter seg flere steder. I likhet med sine naboer har Brenzone vært utsatt for rivaliserende og skiftende eiere gjennom tidene.

Tips om innhold

Er det noe du savner på sidene våre? Har du gode tips?
Send oss en e-post her:

Populære sider om Gardasjøen