Severdigheter i Brenzone

San Zeno kirke i Castelletto betraktes som et av de eldste kristne byggverk rundt Gardasjøen. Østvingen er fra 1000-tallet, og vestvingen fra 1100-tallet. Innvendig er kirken smykket med fresker som illustrerer døperen Johannes’ liv. I romerske graver ved kirken er det gjort interessante arkeologiske funn.

San Nicola kirke i Assenza ble oppført i det 14. århundre, over en tidlligere helligdom som er omtalt i dokumenter fra 700-tallet. Alteret har et maleri som viser Madonna med Barnet, samt noen medlemmer av Ivani-familien som bekostet bildet.

Giovanni Batista (Johannes døperen) sognekirke i Magugnano har klokketårn fra 1400-tallet og et 1500-talls krusifiks, men kirkebygningen ble ombygget og påbygget flere ganger i det 18. århundre. Knyttet til denne kirken er presten Giuseppe Nascimbeni som stiftet ordenen ”Piccole Suore della Sacra Famiglia” (den hellige families små søstre) for å gi omsorg til fattige barn, syke og gamle. Han døde i 1922 og ble saligerklært i 1988.

Campo Brenzone er en bitteliten landsby fra middelalderen – en slottsruin omgitt av hus med vakre buer og portaler, samt den lille kirken San Pietro in Vincoli med murmalerier fra 1200- og 1300-tallet. Landsbyen som ligger ved den gamle veien mellom Castelletto og Prada, er fraflyttet, men siden 1990-årene har folk fra Brenzone oppsøkt Campo annen påskedag, og inntatt sin tradisjonelle spaghetti med alborellafisk og hardkokt egg.

Tips om innhold

Er det noe du savner på sidene våre? Har du gode tips?
Send oss en e-post her:

Populære sider om Gardasjøen