Arco – et fyrstelig feriested

Arco er en by med drøyt 16000 innbyggere, og ligger noen kilometer nordøst for Riva del Garda, i nordenden av Gardasjøen, i den vide, fruktbare Sarca-dalen. Flere små landsbyer ligger rundt om, og både jordbruk og industri blomstrer. Turismen er i sterk vekst.

Det naturlige blikkfanget er middelalderslottet som troner på en klippe over byen. Nedenfor ligger den gamle bebyggelsen som en bue rundt den frodige klippeskråningen. Innenfor bymurer fra middelalderen ligger den eldste bydelen i Arco med sine trange gater.

Ellers er byen sterkt preget av å ha vært under østerriksk herredømme. Sosieteten i Wien ferierte her på slutten av 1800-tallet. Habsburgerne, fyrsteslekten  som regjerte her, betraktet Arco nærmest som sitt private kursted. De trengte nok det, sykelige som mange av dem var etter generasjoners innavl. Det fine vinterklimaet og den eksepsjonelt klare luften gjorde godt.

Klimaet, både sommer og vinter, nytes selvsagt ennå av enhver som besøker byen. Her er mye å se, og nok av ting å foreta seg, over hele registeret fra makelig spa til nervepirrende ekstremklatring. Tempoet er roligere, atmosfæren mer avslappet og parkering enklere her enn nede ved sjøen, som i Riva del Garda noen få kilometer unna. Arco er et eldorado for klatring og sykling, men også et fint alternativ hvis man vil ut av ”stimen”.

Tips om innhold

Er det noe du savner på sidene våre? Har du gode tips?
Send oss en e-post her:

Populære sider om Gardasjøen