Ferge på Gardasjøen

En ferie ved Gardasjøen er ikke komplett uten å oppleve Gardasjøen fra vannet. Spesielt fergeturer til den nordlige delen byr på fascinerende naturopplevelser med vakre dramatiske fjellområder som opptrer som bakgrunnsteppe til små og trivelige landsbyer.

Det er fire forskjellige typer ferger som opererer ved Gardasjøen. Bilferger, hydrofoil ferger, katamaraner, og dampbåter.

Bilferger

Bilfergene er den billigste fergetypen å reise med, men den er ikke blant de raskeste. Bilfergene anbefales hvis man vil ha med bil til den andre siden av Gardasjøen, eller hvis man vil reise rimelig.

Hydrofoil

Hydrofoilfergene tilbyr en veldig raskt måte å transporteres mellom to steder ved Gardasjøen. De er også en god del dyrere enn bilfergene, og går stort sett bare mellom de største stedene rundt Gardasjøen. Men det er utvilsomt en morsom opplevelse å "fly" over Gardasjøen på en Hydrofoil.

Katamaraner

Katamaranene kan sammenlignes med hydrofoil-fergene i at de beveger seg raskt på vannet til en dyrere pris enn bilfergene. I likhet med hydrofoilene går katamaranene stort sett i direkteruter mellom de største byene ved Gardasjøen.

Dampferge Gardasjøen

Foto: JulieMcLaughlin

Dampbåter

Dampbåtene, som egentlig går på diesel, er den mest romantiske og avslappende måten å reise over Gardasjøen på. Dampbåtene tilbyr en rolig reise over Gardasjøen på en gammeldags ferge med panoramautsikt over sjøen. Dampbåtene går kun fra enkelte destinasjoner som Salo, Desenzano, Limone og Riva del Garda for å nevne noen. På dampbåtene kan man nyte et måltid til musikalsk underholdning, og på enkelte dager kan man også få et kveldscruise på innsjøen.

Det er viktig å studere fergetidene, slik at man er sikker på at man vil komme tilbake til stedet man overnatter før siste ferge har dratt. Enkelte ferger avslutter dagen ved 5-6 tiden. Man finner tabell over fergetidene ved havneområdet.

Tips om innhold

Er det noe du savner på sidene våre? Har du gode tips?
Send oss en e-post her:

Populære sider om Gardasjøen