Severdigheter i Garda

Rocca, borgruinen på knausen sør for Garda, er restene av en mektig festning reist av østgoterne under kong Teoderik den store på slutten av 400-tallet. På denne festningen ble dronning Adelheid av Italia sperret inne i 950. Kong Berengar II av Ivrea hadde myrdet mannen hennes, kong Lothar II av Italia, og på den måten tilranet seg den italienske tronen. Han forlangte også at enken skulle gifte seg med sønnen hans. Men dronning Adelheid klarte å flykte. Etter mye dramatikk fikk hun sendt bud til tidens mektigste mann, kong Otto I av Tyskland. Han beseiret Berengar, giftet seg med Adelheid og fikk Italia på kjøpet. Til Rocca kommer du langs en sti fra utkanten av byen.

Statuen av Madonna del Pino og et 1400-talls karmelitterkloster befinner seg ved den samme stien.

Palazzo dei Capitano fra 1300-tallet hvor den venetianske øvrigheten hadde tilhold, lå opprinnelig ved en havn. Den er siden blitt fylt opp og utgjør nå en populær piazza med serveringssteder. Andre interessante bygninger i den gamle bydelen er Villa Albertini fra 1500-tallet, Villa Canossa og kirken Santa Maria Assunta fra 1700-tallet.

Punto San Vigilio er en odde eller liten halvøy lengst nord i bukten hvor Garda ligger. Navnet kommer av San Vigilio, biskop i Trento 385 til 402. Stedet ble berømt på 1500-tallet da grev Agostino Brenzoni bygget sin Villa Guarienti der, omgitt av en liten park. Arkitekt var Michele Sanmicheli, sin tids kanskje største i Republikken Venezia. Gjennom tidene har den fornemme villaen huset mange berømte gjester, som tsar Alexander, kongen av Napoli, Winston Churchill, Laurence Olivier, kong Juan Carlos og medlemmer av den britiske kongefamilien. Og om du blåser i både arkitektur og berømtheter, er punto San Vigilio like fullt et sjarmerende sted som er vel verd et besøk.

Monte Luppia heter åsen som hever seg bak Punto San Vigilio i nordenden av Gardabukten. Her har man funnet tusener av helleristninger i det forholdsvis bløte fjellet. Arkeologene tror at tegningene er laget av gjetere som gjennom flere tusen år har voktet dyrene sine i området.

Tips om innhold

Er det noe du savner på sidene våre? Har du gode tips?
Send oss en e-post her:

Populære sider om Gardasjøen