Musikkbyen Riva del Garda

MusicaRivaFestival er et årvisst arrangement som gjennom noen tiår har fått stor anerkjennelse og betydning. Hver aften i to hele uker er det en ny oppsetning. Festivalen tiltrekker og unge musikere fra mange land, og kombinerer undervisning og opptredener på høyt nivå. Repertoaret spenner over klassisk musikk og opera, sang, piano og fiolin. Det er også konserter med gjesteartister av verdensformat. Ved tidligere festivaler har størrelser som Placido Domingo, Gloria Gaynor, Den Røde Armes Kor, Paul Simon og mange andre medvirket.

Garda Jazz Festival arrangeres hver sommer i byene og tettstedene langs den nordlige delen av Gardasjøen, fra Limone på vestsiden til Malcesine på østsiden. Det meste foregår i området Riva, Torbole, Arco. Praktisk talt daglig i en to ukers periode er det konsert det ene eller andre stedet, som oftest utendørs, men med alternativ innendørs arena i tilfelle regn.

In… Canto sul Garda er en korfestival og korkonkurranse som arrangeres i Riva del Garda annethvert år i oktober. Festivalen åpner tradisjonelt med en fargerik korparade gjennom gamlebyen i Riva. Både europeisk kirkemusikk, folkemusikk, jazz, spirituals og gospel står på programmet ved konsertene.

Tips om innhold

Er det noe du savner på sidene våre? Har du gode tips?
Send oss en e-post her:

Populære sider om Gardasjøen