Familievennlige Moniga del Garda

Moniga del Garda er en landsby på vestsiden av Gardasjøen, en drøy mil nord for Desenzano. I sentrum ruver en borg fra 900-tallet. Den ble reist som vern mot invaderende folkegrupper fra Øst-Europa, og er det best bevarte og trolig eldste festningsanlegget i den sørlige deles av Gardasjøen. Mellom borgmurene finner man i dag moderne boliger. Moniga del Garda kan ellers by på trivelige strender, en sjarmerende havn og fin natur.

Det vrimler av hoteller og spisesteder i alle prisklasser i Moniga og nærmeste omegn. Utvalget av hytter og leiligheter er også stort. Med ferieboligen følger ofte adgang til fellesarealer med basseng og aktivitetstilbud for små og store. Atmosfæren er jevnt over rolig, avslappet og familievennlig.

Moniga del Garda ligger i den vakre Valtenesi-dalen. Det bølgende landskapet som skråner ned mot Gardasjøen, innbyr til sykkelturer på trivelige småveier gjennom åkerland og oliven- og vinmarker. Noen av hotellene stiller sykler til rådighet for gjestene. Båtliv og vannsport er det også rikelige muligheter for.

Det går både ferge og buss til ”storbyen” Desenzano, men de fleste som ferierer her, foretrekker å ha bil til disposisjon.

Tips om innhold

Er det noe du savner på sidene våre? Har du gode tips?
Send oss en e-post her:

Populære sider om Gardasjøen