Kabelbanen Funivia Malcesine – Monte Baldo

Italiensk design og ingeniørkunst i skjønn forening med stål, aluminium, glass og stein har frembrakt kabelbanen fra Malcesine til Monte Baldo. Ti minutters reisetid fører deg fra sjø til høyfjell, en stigning på til sammen 1650 meter. På kjøpet får du 360o overveldende utsikt.

Hvis du først er ved Gardasjøen, kommer du enkelt til Malcesine med båt – hurtigbåt, somlebåt, ferge eller leiebåt – eller med buss, hvis du ikke foretrekker egen bil. Anlegget har 200 parkeringsplasser under tak.

Banen kan transportere 600 personer i timen. Turen foregår i to strekk. Første strekk er Malcesine – San Michele, en tur på 1512 m med en stigning på 463 m. Vil du stanse her, går det fine turveier i fjellsiden. En kafe finnes også.

Det andre strekket er nesten dobbelt så langt, 2813 m, og her er høydeforskjellen hele 1187 m. Kabinen på dette strekket er unik; den dreier langsomt 360o underveis så alle skal få med seg den utrolige utsikten. Du får følelsen av å fly.

Når du lander, ligger enorme fjellområder foran deg, med et nettverk av godt merkede gang- og sykkelstier. (Skal du sykle, må du sjekke hvilke avganger som tar med sykkel.) Foretrekker du å nyte utsikten fra en kafe, er det flere muligheter, både ved banen og et lite stykke nordover.

Funivia Malcesine – Monte Baldo er en av verdens mest moderne og avanserte kabelbaner. Systemet er konstruert for helårs drift, også i røft vintervær og mørke. Monte Baldo er nemlig også et populært vintersporstområde med kilometervis av løyper.

Tips om innhold

Er det noe du savner på sidene våre? Har du gode tips?
Send oss en e-post her:

Populære sider om Gardasjøen