Aktiviteter i Malcesine

Mulighetene er nærmest ubegrensede. Du kan bade og sole deg, seile, vindsurfe eller padle. I Malcesine kan du ta kurs og leie utstyr. Eller du kan ta båt til en de mange andre småbyene eller landsbyene rundt sjøen. Med rutebåter på Gardasjøen kan du dra på heldags ”cruise”, om du vil. Du kan også leie båt selv.

Blir du lei av vann, er det flotte bygninger å studere. Du kan vandre rundt i Della Scala-slottet med blant annet et fascinerende naturhistorisk museum med informasjon på både engelsk og tysk i tillegg til italiensk. I sommersesongen arrangeres konserter på Lacaor-scenen nedenfor slottet.

På begge sider av byen er det tilrettelagt for sykkel- og spaserturer langs sjøen. Sørover kommer du forbi flere badestrender og kan kikke ut på to små øyer, Isola dell’Olivo og Isola di Sogno (drømmeøya). Fortsetter du et par kilometer sørover til Cassone kan du følge Aril-elvens løp fra ende til annen – totalt 175 meter. Verdens korteste elv, sies det.

Ekstremsykling er en populær sport i hele den nordlige delen av Gardasjøen. I Malcesine har sporten sin egen kafe. Sykkel kan leies. Det arrangeres løp og konkurranser innenfor alle grener.

Selv på de varmeste dagene er det som regel friskt og behagelig i høyden. Opp fra Malcesine tar den berømte kabelbanen Funivia Malcesine – Monte Baldo deg til fjells, med eller uten sykkel. Ti minutters luftig ferd, og ”hele verden” ligger under deg. Paragliding er også et alternativ, i regi av Paragliding Club Malcesine.

Tips om innhold

Er det noe du savner på sidene våre? Har du gode tips?
Send oss en e-post her:

Populære sider om Gardasjøen