Tema- og fornøyelsesparker ved Gardasjøen

Parco Natura Viva er en stor og innholdsrik dyrehage litt sørøst for Lazise, nær E45. Siden den åpnet i 1969 (som Garda Zoo Park) med både stedegne og eksotiske dyr, er den blitt betydelig utvidet. I første omgang ble det føyet til en avdeling med afrikanske pattedyr og fugler, samt en safaripark hvor besøkende kunne kjøre inn med sin egen bil. Senere utvidelser omfatter et akvaterrarium, et tropisk drivhus og en dinosauruspark hvor man kan se modeller av disse førhistoriske dyrene i full størrelse. Dyrehagen er i stadig utvikling og inngår i dag i et omfattende nettverk av samarbeidende institusjoner, forskere og vernemyndigheter, nasjonalt og internasjonalt.

Jungle Adventure Park er drømmestedet for alle med en snev av Tarzan og/eller Indiana Jones i seg. Her dreier det seg om å ta seg frem gjennom ”villmarken” på vanskeligst mulig måte – balansere på tau høyt oppe over bakken, kaste seg fra tre til tre, bruke det man har av styrke og smidighet, finne løsninger underveis, lære seg å bruke sikkerhetsutstyr m.m. Vanskelighetsgraden bestemmer du selv. Her finner du passelige utfordringer for alle alders- og ferdighetsnivåer.

Centro Picoverde er et akvitetsanlegg i Custoza i det frodige morenelandskapet litt sørøst for Peschiera. Her finner du tennisbaner og fotballbaner i et stort grøntområde, foruten stort svømmebassen og bassenger med sklier – en ganske heftig utgave, og noen mer barnevennlige i eget barnebasseng. Det legges opp til vannlek av forskjellig art, og det gis gratis kurs i vanndans.

Riovalli Parco Acquatico vannpark ligger i Cavaion Veronese litt øst for Bardolino med utsikt til Gardasjøen, et nydelig grøntområde med tennisbaner og fotballbane, basseng med en rekke forskjellige vannsklier, og et herlig barnebasseng.

Parco Acquatico Cavour er en diger fritids- og badepark ved Ariano litt sør for Peschiera. Her finner du fem store bassenger for voksne og barn, en herlig sandstrand og en eksotisk ”paradisøy”, vannsklier i forskjellig utforming, et ”isfjell” å rutsje utfor, og selsomme vannmekanismer som spruter og pøser når du minst venter det. Flotte plener og nydelige hageanlegg med vann som sildrer eller fosser, en stor og velustyrt lekeplass, flere barer og restauranter, trivelige picnic-områder … alt ligger til rette for en deilig dag.

Canevaworld er ikke bare ett, men tre opplevelsessentre som ligger mellom Lazise og Peschiera, i et område hvor det kryr av campingplasser og andre bomuligheter.

Caneva Aquapark skal være den største badeparken i Garda-området, med en ekstremt høy vannsklie, diverse andre sklier, rør, hopp og kanaler med forskjellige overraskelser – i det hele tatt det meste av hva et badeland kan tenkes å tilby av plask og sprut og vannmoro.

Caneva Movieland Studios er drømmestedet for alle som er interessert i film. Du kommer inn i studio, du er på settet og får oppleve film fra ”innsiden” – stunts og spesialeffekter, kjente filmscener og skikkelser – og får selv ta del i dramatikken.

Caneva Medieval Times er en temarestaurant med historisk riddershow. Er du hesteinteressert, må du få med deg denne opplevelsen. Og er du det ikke, er showet spennende uansett, og maten god.

South Garda Karting ligger i Lonato del Garda, sørvest for Desenzano del Garda, og er en av de viktige banene hvor det arrangeres internasjonale mesterskap. Utenom arrangementer kan både øvede og uøvede leie kjøredoning. Det gis også opplæring. Barn må være over 8 år og 130 cm høye for å få kjøre.

Tips om innhold

Er det noe du savner på sidene våre? Har du gode tips?
Send oss en e-post her:

Populære sider om Gardasjøen