Gardaland

Gardaland er Europas tredje største fornøyelsespark, og den største i Italia. Gardaland ved den sørøstlige delen av Gardasjøen mellom Peschiera og Lazise.

Vil du oppleve Gardaland? Se tilbud på pakkereiser til Gardasjøen.

Gardaland

Rundt det sørøstre hjørnet av Gardasjøen ligger tema- og fornøyelsesparker tett som hagl. Gardaland skiller seg ut fra dem alle. Her er det så mye nervepirrende høyde og stup og fart og sving at adrenalinet spruter – et usannsynlig utvalg berg-og-dalbaner i versting-kategorien, og utspekulerte heise- og slyngemekanismer som gir deg helt nye begreper om tyngdekraft og opp og ned. Skrekk er bare forbokstaven. Alle hyler høyest her.

For sartere sjeler (og mager) finnes det nok av varsommere skrekk- og forundringsopplevelser blant pirater og fortidsuhyrer, gjennom jungel og huler, til lands og til vanns og høyt til værs. Dessuten går det stadig festlige, skumle, snurrige og fantasifulle show på forskjellige arenaer – det er bare å velge og vrake.

De yngste kan tumle og fryde seg i et fargesprakende eventyrland med fantasifulle karuseller, med minitog og andre skinnegående kjøretøy gjennom underlige landskap og verdens sprøeste bondegård. Her er så mange rare og morsomme figurer og byggverk at ungene bobler over av fortellerglede i dagevis etterpå.

Mat og drikke må til – og utvalget er stort av både isboder og kiosker, restauranter og barer i mer eller mindre fantasifulle eller eksotiske utgaver. Gjestevurderinger nevner ofte at både spisesteder og toaletter er rene og delikate, og at hele anlegget er ryddig og stelt. Matprisene er ikke avskrekkende.

Sea Life Aquarium er et separat anlegg i tilknytning til Gardaland, et flott og gjennomført akvarium hvor man har gjenskapt naturlige vannmiljøer for de forskjellig artene. Du beveger deg logisk fra økosystem til økosystem – fra fjellvann og elv via Gardasjøen og Po-deltaet ut til Middelhavet og videre ut i verdenshavene, og kan studere det som lever der. Hele veien får du multimedia-veiledning i tillegg. Akvariet er åpent året rundt, og brukes mye i undervisning. Billett til Sea Life Aquarium kan kjøpes separat, men er billigere hvis den kjøpes sammen med Gardaland-billett.

Det er ikke lett å angi pris for et besøk i Gardaland, men generelt kan sies at billettene er rimeligere hvis de kjøpes på nett www.Gardaland.it. (Tekst på engelsk, tysk og italiensk.) I høysesongen kan man også kjøpe kveldsbillett til redusert pris – et behagelig alternativ på de varmeste dagene. Berg-og-dalbane med solnedgang over Gardasjøen kan være ganske spektakulært.

Tips om innhold

Er det noe du savner på sidene våre? Har du gode tips?
Send oss en e-post her:

Populære sider om Gardasjøen