Varme kilder og spa i Sirmione

Regn som faller på fjellet Monte Baldo øst for Gardasjøen, siger fra 800 meters høyde ned i bakken, gjennom lagene i jordskorpen, til mer enn 2000 meter under havet – for så, etter flere år, å finne veien opp igjen til Boiola-kilden og de andre varme kildene på bunnen av Gardasjøen, rett utenfor Sirmione. Ved utløpet på 20 meters dyp holder vannet 69 grader og er fullt av mineraler og sporstoffer.

Mye tyder på at de gamle romerne kanaliserte det varme kildevannet direkte inn i badeanlegget ved Catullus’ grotte. Siden skulle det gå halvannet årtusen før noen gjorde dem det etter. I 1889 klarte en italiensk dykker å få anbragt et rør i en av kildeåpningene. I årene som fulgte, ble det lagt rør og bygget badeanlegg – det første ble åpnet i 1900. Nå finnes det flere, både i byen Sirmione og lenger sør, ved foten av halvøya.

Det naturlige innholdet av svovel, natrium, brom, kalium, jern og en rekke sporstoffer skal ha lindrende eller helbredende virkning på både luftveislidelser, revmatisme og diverse andre plager. Dessuten går det godt an å nyte et spa-opphold uten å feile noe som helst.

Tips om innhold

Er det noe du savner på sidene våre? Har du gode tips?
Send oss en e-post her:

Populære sider om Gardasjøen