Grotte di Catullo - Catullus' grotte

En av de mest berømte severdighetene i Sirmione er Catullus’ grotte, Grotte di Catullo, som ikke er en grotte, og ikke har tilhørt den store romerske dikteren Catullus. Det imponerende anlegget på nordspissen av Sirmione-halvøya er restene av en romersk villa fra første eller annet århundre e.Kr. – anslagsvis 150 år etter dikterens død. Eiendommen antas imidlertid å ha tilhørt senere generasjoner av dikterens slekt.

Anlegget med sine tre etasjers bygninger dekket et areal på rundt 20 000 kvadratmeter, inklusive svalganger, en indre åpen plass (hvor det i dag gror oliven) og en terrasse med praktfull utsikt over Gardasjøen. Badene, med vann fra de varme kildene på sjøbunnen like utenfor, lå i sørenden av eiendommen. Her var også hovedinngangen til villaen.

På 400-tallet var både Romerriket og villaen forfalt. Under ruinene av villaen finnes rester av eldre byggverk. Det foregår fremdeles utgravninger på eiendommen, som i 1948 ble overtatt av det offentlige.

Ved inngangen er det i dag et fint museum hvor man kan se hvordan anlegget må ha tatt seg ut i sin fordums prakt, samt studere samtidige og eldre funn fra området.

Tips om innhold

Er det noe du savner på sidene våre? Har du gode tips?
Send oss en e-post her:

Populære sider om Gardasjøen